Street Delivery Sibiu #1

27 Mai 2018

Anul trecut (2018) am fost invitată să particip la prima ediție a Street Delivery Sibiu, un festival comunitar care încearcă, timp de trei zile, să redea strada pietonilor. La Sibiu, festivalul are loc în Piața Schiller care se transformă dintr-o stradă circulată într-o piață eliberată de mașini unde poți să participi la ateliere de creație, să vezi multă artă concentrată în același loc, să iei parte la discuții interesante despre mobilitate urbană sau să vizionezi filme și să asculți muzică bună.

În cuvintele organizatorilor: „Street Delivery militează pentru un oraș care să ofere bucurie locuitorilor săi, pentru un oraș în care pietonilor le este acordată aceeași importanță ca și celorlalți participanți la trafic.”

În 2018, echipa m-a rugat să le fac niște litere din polistiren cu sol și gazon. Prima dată când am folosit genul ăsta de instalație-vie a fost în 2017 la „Zilele Uriași de Pantelimon” organizat de Make a Point în București. Atunci am participat la un Call for Artists în care se cerea să ilustrezi o poveste a locuitorilor din cartierul Pantelimon documentate de cei de la Make a Point. Mai multe despre asta într-un viitor articol.

 

Pe lângă o serie de intervenții paste-up în Piața Schiller, am organizat și un atelier de paste-up pentru copii. I-am ajutat să deseneze creaturi imaginare pe care apoi le-am lipit pe panouri cu pastă de făină și apă. Ne-am distrat și ne-am murdărit.

 

 

Literele apoi au ajuns la Street Delivery București unde au cam fost călcate în picioare de trecătorii visători. Voi participa și anul acesta la festival – tema este „Poezia este în stradă” - cu o lucrare intitulată „Panoul expresiilor mai puțin întâlnite”. Nu vă zic mai mult. Trebuie să treceți pe acolo în perioada 9-11 august.

Programul de anul acesta îl găsiți aici în format pdf.

Street Delivery a devenit un eveniment național organizat în aproape 10 orașe din România.

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru Artă, Urbanism și Arhitectură lansat în 2006 de Cărturești și Ordinul Român al Arhitecților. Intrarea este gratuită, dar implică responsabilitate față de ceilalți și față de oraș.

Dacă v-a plăcut acest proiect, vă rog să mă susțineți cu un share pe rețelele de mai jos (apăsați iconița și va apărea un pop-up de autentificare). Mulțumesc!